Warzenie domowego Pilsa pod czujnym okiem Herr Flicka!

Herr Flick Pils - rozmiar warki 11L, chłodzony przez noc na balkonie! Zacieranie krok po kroku: Podgrzej 8L wody do zacierania temperatura 74C. Dodaj ziarna i przetrzymaj zacier 60 min w 67C, podgrzej i przetrzymaj zacier 10 min w 77C. Przenieś i wysładzaj używając 8.2L wody o temp. 77C lub do osiągnięcia 13.9 L brzeczki. Gotuj 60 minut chmieląc na początku gotowania klasycznym chmielem goryczkowym w ilości około 15-20g. Po schłodzeniu do temperatury około 10C dodaj drożdże i fermentuj w temperaturze 10C, aż drożdże przestaną pracować. Smakuj Piwo: facebook.com/blogsmakujpiwo/ instagram.com/smakuj_piwo/ youtube.com/c/vlogsmakujpiwo



via IFTTT

Komentarze

Popularne posty z tego bloga

Które piwo pszeniczne jest najlepsze?! - przegląd Weizen-ów (2018) cz.1

Dawne browary - browar Kujawiak

browar Jabłonowo - Dubel (Doppelbock)