Świąteczne warzenie Porteru Bałtyckiego

Zróbmy to! Uwarzmy wspólnie z okazji świąt Porter Bałtycki, bez napinki, bez nadmiernej ilości cięć. Pora zwolnić i poczuć magię świąt, a samo piwo będzie gotowe na kolejne święta :) 00:01 - wstęp 01:46 - skład piwa 08:29 - zasyp słodów 17:51 - wygrzew 22:16 - przygotowanie filtratora 25:49 - przenoszenie zacieru 29:14 - wysładzanie 37:35 - pomiar gęstości 38:38 - dodanie chmielu 40:58 - słowo o Pilsie 43:25 - chłodzenie 45:54 - przygotowanie fermentora 52:06 - dodanie drożdży Smakuj Piwo: facebook.com/blogsmakujpiwo/ instagram.com/smakuj_piwo/ youtube.com/c/vlogsmakujpiwo



via IFTTT

Komentarze

Popularne posty z tego bloga

Które piwo pszeniczne jest najlepsze?! - przegląd Weizen-ów (2018) cz.1

Dawne browary - browar Kujawiak

browar Jabłonowo - Dubel (Doppelbock)