Piernik na Porterze Bałtyckim #BalticPorterDay

Porter Bałtycki nadaje się nie tylko do spożywania w formie płynnej, ale też jako składnik większej całości i właśnie jedną z form tej "większej całości" dzisiaj przygotujemy! Składniki na jedną keksówkę: 70 g miękkiego masła 150 g cukru trzcinowego 3 jajka 175 g miodu 200 g balakii 350 g mąki pszennej 1 płaska łyżeczka sody oczyszczonej 1 łyżka przyprawy do piernika 2 łyżeczki kakao 150-170 ml porteru bałtyckiego Smakuj Piwo: facebook.com/blogsmakujpiwo/ instagram.com/smakuj_piwo/ youtube.com/c/vlogsmakujpiwo



via IFTTT

Komentarze

Popularne posty z tego bloga

Które piwo pszeniczne jest najlepsze?! - przegląd Weizen-ów (2018) cz.1

Dawne browary - browar Kujawiak

browar Jabłonowo - Dubel (Doppelbock)